Elchfest Kosmos

Elchfest

Elchfest Kosmos
Naam Elchfest
Auteur Hermann Huber
Uitgever Kosmos
Spelers 2 Spelers
Leeftijd 8+ jaar
Taal Nederlands
Prijs 12 euro

Vormgeving

Elchfest zit in het bekende vierkanten doosje van de ‘Spellen voor 2’ serie van Kosmos. Dit spel bevat echter geen kaarten, bord of dobbelstenen zoals de anderen, maar slechts 10 stukken hout: 6 grijze rondjes, 2 oeverstukken en 2 elanden. Verder bevat de doos alleen de spelregels en voetjes om ervoor te zorgen dat de oeverstukken niet schuiven. Deze moeten voor het eerste spel hierop geplakt worden. De leuke humoristische doos-illustratie is van de hand van Franz Vohwinkel.

De Regels

Full-Colour in een ‘boekje van 4 pagina’s ter grootte van de doos. Hiervan zijn nauwelijks 3 bldzijden regels. Duidelijk opgemaakt en voorzien van de nodige voorbeelden. Dit spel is werkelijk in 2 minuten uitgelegd.

Het Spel

De spelers moeten hun eland zo snel mogelijk op de andere oever zien te krijgen door het oversteken van de ‘rivier’ met behulp van de grijze stenen. In de basisopstelling liggen deze naast de eigen oever, maar zodra ze in het spel zijn, mag elke speler elke steen bewegen.

Dit bewegen gaat op de ‘knikker-manier’, met je vingers. In je beurt mag je 2 keer ‘knikkeren. Schiet je een steen van de tafel, of gooi een eland om, dan eindigt je beurt onmiddellijk en mag je tegenstander 3 keer. De stenen moet je proberen zo klaar te leggen dat je eland erover kan lopen.

De speler die als eerste zijn eland op de andere oever heeft, is de winnaar.

Samenvatting

Pluspunten

Makkelijk te leren
Verslavend
Leuke uitvoering

Minpunten

Prijzig voor 10 stukjes hout
Alleen voor liefhebbers

Algehele indruk

Een heel ander spel dan wat we gewend zijn uit deze klasse-reeks van Kosmos. Zeker niet minder, maar wel zeer verschillend. Deze is strikt voor liefhebbers van dit soort behendigheidsspellen. De leuke uitvoering is aantrekkelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Hou je van dit soort spellen, dan is Elchfest absoluut een spel dat je moet proberen. Het speelt snel en is niet al te lastig (Je kan het jezelf natuurlijk wel lastiger maken door hindernissen op tafel te leggen!). Sommige mensen houden gewoon echter niet van dit soort spellen en andere zullen iets anders verwachten wanneer ze een spel uit deze serie kopen. Weet dus wel wat je koopt!

Scroll naar boven