Kippit Franjos Spiele

Kippit

Kippit Franjos Spiele
Naam Kippit
Auteur Torsten Marold
Uitgever Franjos Spiele
Spelers 2 spelers
Leeftijd 5+ jaar
Taal Nederlands
Prijs 15 euro

Vormgeving

Kippit zit in een langwerpige staande doos (33x8x8 cm). Het spelmateriaal zelf is van hout. Het spelmateriaal bestaat uit een wip van ong 30 cm lang en 44 houten stenen in 4 verschillende groottes/kleuren. Verder bevat de doos nog een regelfoldertje.

Het spelbord is dynamisch en elke keer dus anders, waardoor geen enkel spel hetzelfde is. Om dit te bereiken maakt ‘Afrika’, zoals de trend tegenwoordig is, gebruik van fiches om het uiteindelijke speelveld mee te bepalen. Deze fiches worden met de geïllustreerde zijde naar beneden in de daartoe bestemde vakjes geplaatst, en versterken daarmee het gevoel dat je een ware ontdekkingsreis gaat ondernemen. Een gevoel dat bij het spel hoort. De fiches zijn zelf duidelijk vormgegeven, ook in dit geval met effectieve illustraties die mooi maar toch niet te druk ogen. Dit is eigenlijk het beste aan de vormgeving, mooi en toch simpel, niet te druk. Het spel is dus een plezier voor het oog maar niet in die mate dat dit het spel zelf op de achtergrond plaatst.

De Regels

De regels zijn kort en enigszins onduidelijk. Een betere beschrijving van de regels is te vinden op de Franjos website. Desalniettemin is het geen ingewikkeld spel en zijn de regels vooral ook wel zelfsprekend. Kippit is een behendigheidsspel, dus regels doen er niet zoveel toe.

Het Spel

Om de beurt plaatsen de spelers stenen aan hun kant van de wip, dat omhoog staat. de beurt eindigt als de wip naar beneden gaat of er vallen stenen af. In het eerste geval gaan alle gevallen stenen naar de tegenstander. In het andere geval hou je zelf alle gevallen stenen. De winnaar is degen die als eerste al zijn stenen op de wip kan zetten.

Samenvatting

Pluspunten

Stevig en duurzaam uitgevoerd
Ideaal voor kinderen
Leuk voor behendigheidsspelers

Minpunten

Onduidelijke regels bijgevoegd, m.n. over wanneer de beurt overgaat naar de andere speler
De prijs

Algehele indruk

Kippit is een leuk behendigheidsspelletje in de stijl van bv. Pisa. Een bijkomende factor is natuurlijk, dat je ook de keuze kan maken om instabiel te bouwen. Als de wip naar de andere kant helt, is de kans groot dat de andere speler met een heleboel stenen opgescheept wordt. Een leuk spel voor kinderen en liefhebbers van behendigheidsspelletjes. Mooi uitgevoerd en snel te spelen!

Scroll naar boven