Trivial pursuit: wereldreis editie hasbro

TRIVIAL PURSUIT: WERELDREIS EDITIE

Trivial pursuit: wereldreis editie hasbro
Naam Trivial Pursuit: Wereldreis editie
Auteur Onbekend
Uitgever Hasbro
Spelers 2-36 spelers
Leeftijd 15+ jaar
Taal Nederlands
Prijs 45 euro

Vormgeving

Zoals alle Triviant spellen ziet ook deze er weer zeer verzorgd uit. Een mooi bord, houder voor de kaartjes, houders in de vorm van een wereldbol om de partjes in te doen, 450 vraag/antwoord kaarten en de nieuwe elementen, instapkaarten, premierekaarten en paspoorten.

De Regels

Tja, wie kent het spel nog niet. Het basisspel dan, mag toch als zeer bekend worden veronderstelt. De regels zijn dan eigenlijk ook heel simpel. Ze staan hier op een dubbelzijdig vierkanten vel. De nieuwe opties worden ook duidelijk besproken.

Het Spel

De spelers reizen rond het bord. Elke speler kiest een kleur. Door het werpen van de dobbelsteen wordt de globe van de speler verplaatst. Door het beantwoorden van een vraag van de kleur waarop wordt geland (elke kleur staat voor een werelddeel) mag opnieuw gegooid worden. Van elke kleur is er 1 scorevakje. Door de vraag hier goed te beantwoorden wordt een partje van die kleur verdiend.

De speler die alle kleuren heeft verzameld moet vervolgens naar het midden van het boird reizen, waar hij een vraag naar keuze van de andere spelers moet beantwoorden. De speler die dit als eerste juist doet, heeft het spel gewonnen.

Verder heeft elke speler de beschikking over 3 speciale kaarten:

  • Instapkaart; als je binnen 3 vakjes van een scorevak eindigt, mag je doorlopen naar dat scorevakje.
  • Premierekaart; als je het antwoord op een vraag niet weet, mag je uit twee andere vragen kiezen. Tenminste 1 hiervan moet je dan goed beantwoorden.
  • Paspoort; Als je een vraag van een ander (die het antwoord niet weet) wil beantwoorden. Doe je het juist, dan mag je het paspport houden.

Samenvatting

Pluspunten

Vertrouwd spelmechanisme
Pittige vragen
Geschikte extra opties
Sfeervolle vormgeving

Minpunten

Duur
Minder met wisselende kennisniveaus
Geluksfactor

Algehele indruk

Deze nieuwe versie van het alom bekende spel stelt niet teleur. Je weet natuurlijk al min of meer wat je kan verwachten als je een Triviant spel koopt. Toch bevat deze set leuke extra’s; de vragen zijn behoorlijk pittig en de extra kaarten voorkomen de meest voorkomende triviant ergenissen…

De nadelen van het spel mogen ook bekend zijn. Het spel is vooral leuk met spelers van een ongeveer gelijk kennisniveau. Ook is de geluksfactor natuurlijk behoorlijk aanwezig. Natuurlijk wordt Triviant vooral als gezelligheidsspel gespeeld, waardoor dat minder storend is.

Kortom, deze set is 1 van de betere Triviants, mits het thema, ‘wereldvragen’ je enigszins aanspreekt.

Scroll naar boven