Biesti Boys Amigo Spiele

Biesti Boys

Biesti Boys Amigo Spiele
Naam Biesti Boys
Auteur Howard Kamentsky
Uitgever Amigo Spiele
Spelers 2-4 spelers
Leeftijd 6+ jaar
Taal Nederlands
Prijs 5 euro

Vormgeving

Biesti Boys zit in een klein doosje, niet het bekende kleine kaartspeldoosje, maar een slag groter. In het doosje vinden we 8 lifthallen en 72 speelkaarten. De lifthallen zijn vierkant van dik karton en laten aan elke zijde een lift zien, met het nummer van een bepaalde verdieping (0-8) of een ‘stop’ of ‘go’ indicatie. Deze nummers en kreten komen we ook tegen op de speelkaarten. Verder is alles versierd met de liftmonsters. Grappige cartooneske karakters die het geheel een leuk uiterlijk geven.

De Regels

Dit spel is een reactiespel, en zoals het een goed reactiespel betaamt, en heeft daarom weinig regels. Ze zijn geschreven in een klein ull-colour foldertje wat binnen 2 minuten gelezen is, waarna het spel in 1 minuut valt uit te leggen.

Het Spel

De liftmonster maken het leven van de liftjongens zuur, door continu 1 verdieping omhoog of omlaag te gaan totdat ze gillend wegrennen…

De 72 kaarten worden opgedeeld tussen de spelers. Deze plaatsen hun kaarten als een gedekte stapel voor zich en nemen de bovenste 3 in de hand. 1 van de 8 lifthallen wordt open gelegd. Het sein wordt gegeven en het spel begint. Aan een lift mag een kaart gelegd worden met een waarde van 1 hoger of lager dan de verdieping waar de lift zich op dat moment bevindt. Deze waarde is gelijk de nieuwe locatie van de lift, waarna daar dus weer een nieuwe kaart op gespeeld kan worden. Speciaal zijn de ‘stop’ en ‘go’ kaarten. Met een ‘stop’ wordt de lift stilgezet en deze kan alleen weer op gang gebracht worden met een ‘go’ kaart. Op een ‘go’ kaart mag elke willekeurige kaart gespeeld worden.

De spelers spelen gelijktijdig hun kaarten uit. Altijd mogen ze maximaal 3 kaarten in hand hebben. Wanneer ze precie kaarten bijtrekken is hun vrije keus. Mochten alle liften op een verdieping belanden waar geen van de spelers aansluitende kaarten op kan spelen, dan wordt deze lifthal met de kaarten verwijderd en de volgende komt op tafel waarna verder gespeeld wordt.

De speler die als eerste al zijn kaarten kwijt is, is de winnaar van het spel.

Samenvatting

Pluspunten

Veel interactie, iedereen blijft in het spel betrokken
Supersnel reactiespel
Leuke uitvoering
Vraagt om revanche

Minpunten

Alleen voor liefhebbers van het genre
Beperkte levensduur spel

Algehele indruk

Na het lezen van de beschrijving van het spel mag eigenlijk voor iedereen al duidelijk zijn of ze dit spel leuk zullen vinden of niet. Hou je van het genre, dan is dit spel een leuke en niet te versmaden aankoop. Leuk is, dat je in tegenstelling tot bv. Blink/Speed dit spel met 4-en te spelen is. Gezien het grove geweld waarmee de kaarten dan behandeld worden, zal de levensduur van het spel flink beperkt zijn.

Ik ben een liefhebber van dit soort spellen en Biesti Boys is dan ook al vaak op tafel verschenen en zal dit ook blijven doen. Snel plezier voor 2-4 spelers!

Scroll naar boven