Blink out of the box

Blink

Blink out of the box
Naam BLINK
Auteur Reinhard Staupe
Uitgever Out of the Box
Spelers 2-3 spelers
Leeftijd 7+ jaar
Taal Nederlands
Prijs 6 euro

Vormgeving

De vormgeving is simpel, doch zeer doeltreffend. Het doosje is in pocketformaat en bevat 64 kaarten. De kaarten zijn glad en stevig uitgevoerd, ideaal voor een spel als dit. Hoewel het grafische ontwerp opnieuw van de hand van John Kovalic (zie ook Bosworth) zijn er in dit spel geen tekeningen te vinden. Slechts het logo van Blink! siert de doos en de achterkant van de kaarten. De voorkant van de kaarten bevatten symbolen. 5 verschillende symbolen, in 5 verschillende aantallen, in 5 verschillende kleuren.

De Regels

Zoals gebruikelijk bij de spellen van Out of the Box-games zijn de spellen binnen enkele minuten speelbaar. De regels nemen ook nu minder dan 2 kantjes A5 in beslag. Hierin staan dan ook nog enkele illustraties. De regels zijn in principe bedoelt voor 2 spelers. Een klein tekstblok voorziet in regels voor 3 spelers. De regels zijn kort en duidelijk en binnen 5 minuten kan je dan ook al gaan spelen en heb je het regelboekje niet meer nodig.

Het Spel

Blink! heeft als subtitel “het snelste spel ter wereld”. De speelduur is inderdaad zelden langer dan een paar minuten. Blink! moet echter ook de snelste spelers ter wereld hebben. Geen lange tactische gedachtegangen. Vergeet die strategische zetten. Blink! gaat om snelheid van hand en geest. De stapel van 64 kaarten wordt verdeeld tussen de spelers. Deze leggen elk de bovenst kaart van hun stapel gedekt naast elkaar neer, goed binnen bereik en zicht van beide spelers. Vervolgens nemen zij de bovenste 3 kaarten in hun hand. De spelers gaan nu nog even goed en comfortabel zitten, de trekstapel binnen handbereik. Tegelijkertijd draaien ze de gedekte kaart om… en dan begint het. Zo snel mogelijk moeten de spelers nu hun kaarten kwijt zien te raken. Dit moet gebeuren door de kaarten in je hand op de bovenste open kaart (van elke stapel) op tafel te leggen. Deze kaart moet echter wel in symbool, kleur of aantal overeenkomen met de kaart die je wil spelen. Tussendoor moet je ook je hand blijven aanvullen, want daar mag je maximaal 3 kaarten hebben. Degene die als eerste alle kaarten kwijt is, wint. Door de korte spelduur is het ook goed mogelijk om een ‘best of five’ of best of nine’ te spelen.

Samenvatting

Pluspunten

De korte spelduur
Training Oog-Hand coördinatie
Ideaal reisspel
Leuk voor alle leeftijden

Minpunten

Moeilijk te controleren of de juiste kaarten aangelegd zijn. Vertrouw dus je mede-speler(s)
Niet voor serieuze spelers

Algehele indruk

Is Blink! een avondvullend tactisch/strategisch bordspel zonder geluksfactor waar je elke zet goed moet overdenken? Nee. Is Blink! een geluksspel waar het vooral om de snelheid van oog en hand gaat? Ja. Is Blink! leuk? JA! Met de juiste spelers kan Blink! hilarische momenten opleveren en het adrenaline-niveau verhogen. De verliezer zal vaak om revanche vragen. Door de korte spelduur is dit natuurlijk geen enkel probleem. Het is voor sommigen zèlfs moeilijk om ermee te stoppen…… Spreek daarom van tevoren een aantal spelletje af, als je nog andere plannen hebt voor de avond!

Overigens is Blink! een heruitgave van het Duitse spel Speed. Ook dit spel is nog te krijgen en wel van uitgever Adlung.

Scroll naar boven