Boonanza de uitbreiding

Boonanza de Uitbreiding

Boonanza de uitbreiding
Naam Boonanza de uitbreiding
Auteur Uwe Rosenberg
Uitgever Amigo Spiele
Spelers 2-7 Spelers
Leeftijd 12+ jaar
Taal Nederlands
Prijs 7 euro

Vormgeving

Deze set is een uitbreiding op het spel Bohnanza. De vormgeving is dan ook identiek aan het originele spel. Deze set voegt 3 nieuwe bonensoorten en opdrachtkaarten toe, plus een aantal kaarten die ook al in de originele set zaten, zodat het spel ook met 7 spelers gespeeld kan worden.

De Regels

De regels zijn uiteraard gelijk aan die van het originele spel. Zonder de basisset is deze uitbreiding dan ook niet speelbaar. Er worden wel een paar regels toegevoegd. Zo zijn er regels die aangeven welke bonensoorten niet gebruikt moeten worden bij bepaalde aantallen spelers. Echt nieuw zijn de opdrachtkaarten en de regels m.b.t. Ackerbohnen. Tevens zijn een aantal varianten op de regels opgenomen.

Het Spel

In toevoeging op zijn normale kaarten neemt iedere speler ook een opdracht in zijn hand. Deze opdrachten bevatten nummers als 7/2 of 2/4. Deze nummers slaan op het aantal bonen dat in de bonenvelden moeten liggen. 2/4 betekent zo bijvoorbeeld dat in bonenveld 1 er 2 bonen moeten liggen en in bonenveld 2 moeten er dan 4 liggen. Dit kunnen ook bonenveld 2 en 3 zijn, als ze maar naast elkaar liggen met de juiste nummers. Vervulde opdrachten betekenen extra punten aan het eind van het spel. Naast de nieuwe Weihnbrand- en Kakaobohnen zijn ook nieuw de Ackerbohnen. 2 ackerbohen op een veld leveren gratis het 3e bonenveld op.

Samenvatting

Pluspunten

Nieuwe bonen!
Extra tactisch element met opdrachtkaarten
Geschikt voor meer spelers
Alle pluspunten van het basisspel

Minpunten

Het spel wordt leuker noch minder leuk door de opdrachtkaarten
Alle minpunten van het basisspel
Even duur als de basisset

Algehele indruk

Hoewel de opdrachtkaarten wel een extra tactisch element toevoegen kunnen ze net zo makkelijk weggelaten worden zonder het spel ‘minder’ te maken. Het leuke van deze uitbreiding zit hem natuurlijk toch in de nieuwe bonen en het feit dat je het meer nog meer personen kan spelen.

Opmerking: De eerste editie van deze set uit 1998 bevatte alleen de extra bonenkaarten. De opdrachtkaarten zijn pas in de tweede editie toegevoegd. De eerste editie was dan ook goedkoper. In de Engelstalige versie van RioGrandeGames is deze uitbreidingsset al opgenomen in het basisspel.

Scroll naar boven