Hossa van bewitched spiele

Hossa

Hossa van bewitched spiele
Naam Hossa
Auteur Andrea Meyer
Uitgever Bewitched Spiele
Spelers 3-8 spelers
Leeftijd 10+ jaar
Taal n.v.t.
Prijs 13 euro

Vormgeving

Hoewel aan de vormgeving duidelijk te zien is dat het hier om een product van een kleinere spelfabrikant gaat, maakt dit de vormgeving niet minder duurzaam of sfeervol. Het spel mist dan wel de zeer gelikte uitvoering van de grotere fabrikanten, maar de afbeeldingen zijn toepasselijk en en de kaarten en spelstukken zijn duurzaam uitgevoerd. Het spel bevat 200 dubbelzijdige kaarten, 80 vierkanten houten spelstukken in 4 kleuren en een groter rond houten spelstuk om degene die aan de beurt is aan te wijzen.

De Regels

De regels zijn simpel en doen er in een gezelligheidsspel als dit ook niet veel toe. De regels zijn in het Duits en Engels. Alles op past op een dubbelzijdig A4 papier, zelfs met de nodige voorbeelden. De regels zijn verder overduidelijk uitgelegd. Na 1 keer spelen pak je de regels er dan ook nauwelijks nog bij.

Het Spel

Allereerst wordt de moeilijkheidsgraad gekozen. Dan wordt het aantal kaarten opzij gezet dat gebruikt wordt voor het aantal spelers met wie je bent. Dan kan het spel beginnen. De persoon die aan de beurt is pakt 2 kaarten. Daar wordt er 1 van gekozen. De kaarten bevatten woorden (bv. fluisteren, regen of zomer), categorieën (bv. seizoenen, sport of instrumenten) of een vrije keuze. De overige spelers moeten nu een lied noemen dat de bij het betreffende woord of categorie hoort. Voor het noemen krijgen zij 1 punt, een regeltje zingen levert 2 punten op en een volledig couplet levert 4 punten op. Iedereen die meezingt krijgt ook een punt. De punten worden bijgehouden met de houten spelstukken waarvan elke kleur een waarde vertegenwoordigd. Weet niemand een liedje, dan verliest de noemende speler 1 punt. Overigens moet een gekozen liedje wel minstens bij 1 andere speler bekend zijn. Dan is de volgende speler aan de beurt om 2 kaarten te trekken… Als alle kaarten op zijn worden de punten geteld.

Samenvatting

Pluspunten

Gezellig spel
Goede geheugentest
Regels doen er in dit soort spellen niet echt toe
Ideaal voor grotere groepen

Minpunten

Iedereen moet wel echt meedoen, spelbrekers verpesten het spel ook echt
Sommige spelers uiteindelijk na een aantal keer spelen bij elke uitdrukking wel een lied
Alleen mensen met dezelfde muzieksmaak, anders worden veel liedjes niet goedgekeurd

Algehele indruk

Een leuk, gezellig spel, wat het met name op feestjes of onder een groep vrienden of familie heel goed zal doen. Minder geschikt voor éénmalige gezelschappen tenzij iedereen toch enthousiast meedoet. Het spel is duidelijk ook met veel plezier in elkaar gezet en dat slaat zeker over! In het juiste gezelschap en op het juiste moment dus zeker het juiste spel.

Scroll naar boven